28-04-2015

Wauw! But...


"Het is niet dat je denkt van, Wauw! But..." Dit overkwam mij gisteren. Ik was iets aan het vertellen over Koningsdag en opeens ging ik Engels praten. Geheel onbewust nog wel! Whoops:D

Ik heb al drie jaar Engels, 4 jaar als ik het slechte Engels wat ik in groep 8 meetel. Die drie jaren van zwoegen en leren laten zich nu zien in de praktijk. Het zijn misschien kleine woordjes, maar ik praat ook regelmatig (met een slecht accent welverstaand) Engels in hele zinnen als ik daar zin in heb. Ook Duits trouwens.

Aan de ene kant is het goed voor mijn "taalontwikkeling", maar aan de andere kant is het soms heel irritant. Dan ben je iets belangrijks aan het vertellen en gooi je er onbewust opeens een Engels woord doorheen.

Waar ik soms ook moeite mee heb is het vertalen van Engelse woorden naar het Nederlands. Dan vertel je over een super gaaf filmpje die je op YouTube hebt gezien in het Engels uiteraard. Soms gebruiken die mensen dan woorden waarvan je echt denkt: 'Wat is in hemelsnaam het Nederlandse woord ervoor?' Ik heb dat ook vaak met 'personal', waarmee ik mijn posts vaak tag. Ik dacht eerst 'personeel', maar dat is echt iets heel anders. Het bleek dat het gewoon 'persoonlijk' betekent... Tja, als je het de hele tijd in het Engels voorbij ziet komen, hoe zou je dan moeten weten wat het op z'n Nederlands betekent?

Dit was mijn 'persoonlijke' post alweer! Heb jij hier ook soms zo'n last van? Zet het in de comments!

8 opmerkingen:

 1. Haha ik heb niet dat ik opeens Duits of Engelse woorden gebruik in mijn zinnen. Wel kan ik Engelse woorden ook moeilijk vertalen, terwijl ik het wel begrijp in het youtube filmpje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms weet ik het Nederlandse woord voor een Engels woord ook echt niet! Leuk artikel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, zo herkenbaar! Ik heb het ook weleens. Best jammer, de Nederlandse taal is en blijft mooi :D. Liefs, Evelijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, iemand vroeg mij laatst de weg en ik zei zo van; 'Oh, ja dat is daar achter die wall'. Ik gebruik echt heel vaak ineens Engelse woorden in m'n zinnen, heel raar haha.

  BeantwoordenVerwijderen