29-04-2015

Hairstyle: Aurora Rose BraidGisteren heb ik gelogeerd met een vriendin van mij die helemaal gek is op vlechten en aangezien ik best lang haar heb gekregen ben ik vaak haar proefkonijn. Vandaag laat ik jullie echt een hele mooie vlecht zien die zij bij heeft gemaakt: de Rose Braid die haar doet denken aan Aurora (Doornroosje).


Ik laat jullie stapsgewijs zien hoe je hem moet maken. Ik dacht zelf eerst dat het super moeilijk was om hem te maken, omdat het resultaat gewoon heel mooi is. En als het resultaat mooi is zal hij niet heel makkelijk zijn. Maar toen mijn vriendin uitlegde hoe je hem moet maken, was ik van gedachten veranderd. Het principe van de 'Rose Braid' is gebaseerd op de 'Lace Braid'.Aan de hand van de foto's hierboven ga ik uitleggen hoe je de Lace Braid moet maken, want als je dat niet weet is het niet mogelijk de Rose Braid te maken. De Lace Braid is overigens net invlechten, maar dan pak je maar van één kant een pluk, namelijk de bovenkant.

Lace Braid:

Stap 1: Pak drie plukken haar aan de zijkant van je hoofd.
Stap 2: Begin met 1 slag te vlechten.
Stap 3: Aan de bovenste pluk die je hebt voeg je een pluk vanaf je scheiding toe van ongeveer dezelfde grootte.
Stap 4: Herhaal stap 2 en 3 zes keer en zorg dat je de vlecht diagonaal laat lopen.
Stap 5: Na de zesde keer dat je een pluk vanboven hebt gepakt ga je verder met gewoon vlechten naar beneden.

Ik hoop dat de Lace Braid goed is gelukt. Is dat niet zo? Klik dan hier voor een tutorial waarin het waarschijnlijk net iets duidelijker wordt uitgelegd.

Nu de Rose Braid.


Stap 1: Verdeel als eerst het haar in vier plukken, 2 plukken aan de bovenkant en 2 aan de onderkant. De plukken aan de bovenkant moeten echt alleen vanaf de bovenkant zijn en moeten ook niet te dik zijn. (zie plaatje hierboven)
Stap 2: Klip de onderste twee plukken en 1 pluk boven vast met een klip.
Stap 3: Vlecht de pluk die over blijft in een Lace Braid.


Stap 4: Vlecht nu de andere pluk die boven zit ook in een Lace Braid.
Stap 5: Nu ga je de Lace Braids allebei opkrullen als een bloem. Dit kan best lastig zijn, dus neem er de tijd voor. De bloem kan je vastzetten met zogenaamde 'bobby pins' (schuifspeldjes).

 
Stap 6: Vlecht nu de onderste twee plukken ook in Lace Braids.
 


Stap 7: De Lace Braids aan de onderkant voeg je nu samen en vlecht je op de normale manier totdat het niet meer kan.

Nu is je Rose Braid klaar! Als je na deze uitleg nog steeds twijfels hebt bij sommige stappen, kijk dan hier. Het is een YouTube filmpje waar het allemaal net iets duidelijker wordt uitgelegd. Sorry voor de onscherpe foto's trouwens, ik heb ze van internet.

Dit is (als het goed is) het resultaat:
Ik hoop dat het lukt om deze vlecht te maken! Is het gelukt? Zet het in de comments, eventueel ook met een foto!

PS: Wie weet of een tutorial zonder video ook een tutorial is? Of heeft het een andere naam?

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je vriendin vaak je haar invlecht. Mijn moeder kan ook heel goed vlechten en doet het ook vaak bij mij. Ik weet alleen nooit zo goed wat voor vlecht ik leuk vind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind zelf niet al te ingewikkeld en mooi strak heel fijn, maar dat is mijn smaak. Je moet gewoon een aantal dingen uitproberen en dan kijken wat je het leukst vindt! Liefs

   Verwijderen
 2. Wauw! Het staat je echt heel mooi, net een prinsesje :D. Heel veel complimenten voor je vriendin! Liefs, Evelijn

  BeantwoordenVerwijderen