26-06-2015

Feestjes, vakantie en agenda's: Tittle-Tattle

Daar ben ik weet met een Tittle-Tattle, even lekker bijkletsen over wat er de laatste tijd gebeurt met mij en om mij heen.

Ik heb nu al bijna één week vakantie en ik vind het heerlijk! Elke dag uitslapen en alle gedachten over school kunnen verbannen. Het was wel even wennen. Ik ben gewend om in mijn hoofd op een rijtje te zetten wat ik allemaal moet doen voor school en dat in te plannen. Maandag begon ik dat automatisch te doen, tot ik besefte dat ik helemaal niets hoef te doen.

Bij de zomervakantie hoort eigenlijk ook lekker warm weer. Gisteren was dat wel zo. In Nederland heb je alleen nooit "lekkere" warmte. Het is altijd benauwd en na de lekkere warme periode gaat het altijd regenen en onweren. Elke week lijkt hetzelfde patroon te ontstaan: de eerste dagen is het nog redelijk koel, dan gaat de temperatuur naar de 20 graden en aan het eind van de week wordt het 25 graden. En op donderdag- of vrijdagavond begint het te onweren. Dat is de laatste tijd heel erg zo.

In de zomervakantie zijn ook veel mensen jarig. Maar bijna iedereen is op vakantie dan, dus vieren deze mensen hun verjaardag aan het begin van de vakantie of aan het eind. Ik heb deze week dan ook veel feestjes. Ik heb er zelfs één af moeten zeggen om naar een ander feestje te kunnen :P Het is natuurlijk heel leuk, al die feestjes, dat wel!

Ik ga deze zondag schoolspullen kopen bij V&D. Schriften, stickers, snelhechters enz. In eerste instantie wilde ik daar ook een agenda kopen om hem volgend jaar ook écht te gaan gebruiken. Dit jaar gebruikte ik hem het 2e half jaar niet. Eigenlijk wel zonde. Maar, ik had iets leuks bedacht: in plaats van dat ik een agenda koop en die zelf ga op pimpen, maak ik hem zelf! Natuurlijk koop ik wel zelf een notitieboekje, maar de data en alles doe ik zelf. Ik weet al dat ik het notitieboekje van het merk Moleskine wil kopen. Ik zag laatst een soort DIY op YouTube van een To Do boekje. Zij gebruikte een Moleskine boekje. Het fijne aan een Moleskine boekje is dat hij blijft liggen als je hem openslaat. Nieuwe boekjes hebben nogal eens de neiging weer dicht te klappen, wat niet echt handig is voor een agenda.


Ik ga bij de V&D dus ook nog meer Washi Tape en plakkertjes kopen om mijn agenda mee te versieren. Het gaat wel een klus worden om alle data erin te zetten, maar zeg nou zelf: ongeveer de helft van een agenda van de Bruna (bijvoorbeeld) staat vol met dingetjes die je niet echt nodig hebt. Wel ga ik een aantal pagina's maken voor notities, dat is wel leuk.

Toen ik mijn idee van zelf een agenda maken aan een vriendin voorlegde overwoog zij dat ook te doen. Dat werd wel een beetje lastig; ze had al een agenda gekocht. Wel hebben we bedacht dat we één maand in het jaar elke dag voor onszelf een opdracht bedenken. We gaan natuurlijk ook een paar bedenken die we samen moeten/kunnen uitvoeren.

Het was fijn weer even bij te praten! Voor diegene die nu vrij hebben: fijne vakantie en voor de mensen die nu toetsweek hebben: succes!


1 opmerking:

  1. Fijn dat je vakantie hebt! Ik ga denk ik ook mijn schoolspullen bij de V&D en de Hema vandaan halen, en ze daarna zelf versieren. Hopelijk wordt het deze zomer een beetje lekker weer hier in Nederland :)

    BeantwoordenVerwijderen