17-10-2015

I am back! | Voordelen van vroeg naar bed gaan

Hiiiii! Wat een tijd geleden is het dat ik mijn laatste post plaatste. 80 dagen om precies te zijn. Toch zag ik dat ik wel nog wel enige views had en dat er zelfs nog reacties kwamen op mijn posts. Daarom besloot ik om Life by Fenn weer nieuw leven in te blazen!


Op mijn andere blog die ik samen met een vriendin ben begonnen (beatsofourmind.blogspot.nl) komen vooral hele serieuze en filosofische onderwerpen aan bod. Toch had ik soms nog een leuke ingeving voor een meer lifestyle post, maar dat past daar niet bij. En aangezien ik nog steeds bezoekers heb vond ik het leuk om te beginnen waar ik gebleven was.

Natuurlijk is dit niet het enige wat ik deze post ga vertellen. Gisteravond was ik namelijk zo ongelooflijk moe, echt niet normaal. Ik was met vriendinnen en iedereen zat alleen maar te hangen en te gapen. Dat was echt abnormaal, meestal zijn we juist heel vrolijk en druk. Kortom, iedereen was toe aan vakantie:)

Omdat ik zo moe was besloot ik voor de verandering écht vroeg naar bed te gaan. En dan ook vroeg te slapen. En jawel hoor, om kwart voor tien (!!) lag ik al in bed en om precies vijf over tien ging het lichtje uit. Ik sliep, ik denk, 10 minuutjes later of zo? Kwart over tien! Dat is echt heel vroeg. En ik had ook nog eens uitgeslapen tot kwart voor tien, dus bijna 12 uur geslapen. Heerlijk. Ik kwam erachter hoe relaxed het is om vroeg naar bed te gaan.

Schoonmaken

Ik heb elke dag make-up op. Niet veel hoor, alleen wat mascara. Foundation en concealer komt niet op mijn gezicht. Het zorgt ervoor dat de poriën niet kunnen 'ademen', waardoor je snel puistjes en rode plekjes op je gezicht krijgt. Meestal ga ik te laat naar boven. Dan denk ik "Oh nee, nog even snel mijn make-up eraf halen, anders wordt het zo laat". Als je vroeg naar bed gaat heb je dat probleem niet! Je hebt alle tijd je gezicht eens goed schoon te maken en te verzorgen. Heerlijk vind ik dat!

Douchen

Ik douch in principe elke dag, maar soms, als het al laat is heb ik daar heel weinig tijd voor. En ik wil niet nog om half elf onder de douche staan (of ga ik echt heel vroeg naar bed en is half elf douchen heel normaal??). Als je vroeg naar boven gaat heb je ook daar meer tijd voor.


Uitgerust

Als je vroeg naar bed gaat en dan ook vroeg gaat slapen ben je, als je dit vaker herhaalt, na een tijdje een stuk minder moe. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en ben je minder chagrijnig als 's morgens de wekker gaat.

Stress

Als je volgende dag een moeilijke toets hebt en je kijkt om elf uur op de wekker met de conclusie dat je nog helemaal niet moe bent, wordt je daar niet minder gestrest op. De stress voor die toets gaat dan over in de stress van het niet kunnen slapen. Als je die toets goed wil maken, moet je wel goed wakker zijn. Maar die stress voor het slapen zorgt er echt niet voor dat je gaat slapen! Je kan dus ook met een geruster hart en zonder stress voor een eventuele toets gaan slapen als je vroeg naar bed gaat.
           > Tip: draai je wekker om zodat je er niet op kán kijken!

Zo, dit waren mijn voordelen van vroeg naar bed gaan. Zouden jullie dat kunnen? Ik ga het in ieder geval zo vaak mogelijk proberen!

Liefs,

7 opmerkingen:

 1. Haha ik ga altijd redelijk laat naar bed. Ik kan ook pas rond 00:00 echt slapen. Gelukkig beginnen mijn colleges vaak in de middag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn inderdaad wel wat voordelen aan vroeg gaan slapen, wat een leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga nog vrij vroeg slapen, op schooldagen lig ik vaak al om 10u in mijn bed! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij is het bijna onmogelijk om vroeg te gaan slapen. Ik ben meer een nachtdier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. welcome back! en ik probeer ook vroeger naar bed te gaan maar ik ben echt een nachtmens dus het is wel moeilijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn inderdaad grote voordelen van vroeg naar bed gaan. Ik kan er heel erg veel van genieten om lekker de tijd te nemen om me klaar te maken om naar bed te gaan. Maar ben een avondmens, en ik wil vaak nog te veel dingen doen voor het slapen gaan waardoor het altijd heel erg laat wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja het heeft ook zijn voordelen alleen ik ben echt een avondmens haha

  BeantwoordenVerwijderen