02-05-2015

DIY: Smoothie

Donderdagmiddag hadden mijn vriendin en ik zin in een smoothie, en waarom zou je er dan eentje kopen als je hem ook zelf kan maken? Het probleem was alleen dat ik geen blender had, althans, ik kon hem niet vinden, dus moesten we improviseren! In deze post leg ik jullie uit hoe je een hele lekkere smoothie met sinaasappel en appel kan maken zonder blender!


Als eerst de ingrediënten die je nodig hebt:- 1 pak (magere) yoghurt
- 7 sinaasappels
- 2 appels
- rasp
- sinaasappelperser

Let op: als je wil dat je smoothie meer smaakt naar sinaasappel, doe je er meer sinaasappels bij, maar ik zou niet minder doen. Als je minder wil maken, haal je er één appel en 3 (of 4) sinaasappels vanaf. Als je geen perser hebt kan je ook de sinaasappels uitknijpen. Het kan zijn dat je er dan iets meer nodig hebt, omdat er met knijpen minder sap uitkomt, maar dat moet je zelf maar bepalen.Het uitgeperste sinaasappelsap en de geraspte appels doe je samen in een kom. De hoeveelheid yoghurt die je erbij doet is ook helemaal aan jou. Wil je dat het een soort papje wordt? Dan doe je er wat meer yoghurt bij. Wil je juist dat je het goed kan drinken? Dan doe je er wat minder yoghurt bij. Af en toe moet je even proeven om te kijken of de smoothie de hoeveelheid yoghurt heeft die jij graag wil. Ik vind het zelf wat lekkerder als je het goed kan drinken.  


Zoek daarna een leuk glaasje uit waar je de smoothie in kan doen.
Eventueel kan je voor de "leukigheid" nog een vrolijk rietje en/of parasolletje toevoegen en klaar is je smoothie!Lijkt deze smoothie jullie lekker? Zet het in de comments!

6 opmerkingen: