03-06-2015

10 tips tegen 'being bored'


Vroeger overkwam me dit nooit, maar de laatste tijd wel meer: verveling. Het verschil zit hem in het niets 'willen' doen en niets 'kunnen' doen. Hier komen 10 tips om iets te doen tegen het niet 'willen'.


1. Bakken

Bakken is leuk om te doen en als je er niet zo handig in bent (net als ik) ben je er nog best een tijdje mee bezig met als resultaat iets heerlijks om op te eten! Als je geen zin hebt in een taart kan je ook een cake of gevulde koeken bakken. Over een paar weken ben ik van plan om gevulde koeken te maken, dus als je dat zou willen doen moet je daar maar even kijken!

2. DIY

Kijk op je favoriete blogs en YouTube kanalen voor leuke DIY's die niet te moeilijk zijn. Misschien zit er nog iets bruikbaars tussen! Tip: op Pinterest staan ook hele leuke DIY's, bijvoorbeeld heerlijke spritskoeken (zie punt 1).

3. Fietsen

Fietsen, heerlijk! Maak je hoofd even helemaal leeg en ga lekker een stukje fietsen door de natuur. Btw: dit kan je alleen doen als het lekker weer is, behalve natuurlijk als je het niet erg vindt om in de regen te fietsen:P

4. Kamer opruimen

Nu denk je vast: kamer opruimen? Als je ├ęcht niets weet te bedenken staat dat nog onderaan de lijst van klusjes. Maar met een lekker muziekje of de radio op kan het nog leuk zijn ook. En je kamer is weer schoon!

5. Lijstjes

Stel je bent met een vriendin of meerdere en je (of jullie) hebt geen idee wat je kan doen, maak dan een lijstje. Ieder verzint 6/7 dingen die ze zou willen doen. Daarna geef je de lijstjes door en iedereen streept twee dingen door die diegene niet wil doen, net zolang totdat er eentje uit komt. Dan weet je zeker dat iedereen het leuk vindt.

6. Filmpje

Installeer je met chips en koekjes in je bed met je laptop op je schoot of voor de televisie en kijk een leuke film. Dit is nog leuker met een vriendin!

7. YouTube

Deze lijkt een beetje op punt 6, maar is toch net iets anders. Zoek een nieuw leuk kanaal en bekijk alle filmpjes die dat kanaal bevat allemaal achter elkaar. Hieronder staan een paar kanalen die ik best leuk vind: 

Gierige Gasten
Sophie
TheKelvlog
Girlsworld Problems
8. Lezen

Uiteraard ga ik er niet van uit dat iedereen houdt van lezen, maar als je dat wel doet is het heel leuk als je even niet weet wat te doen. Als je echt een leuk en spannend boek hebt waar je helemaal in zit ben je zo weer een uurtje verder!


9. Verhaal schrijven


Laat alle fantasieen en gedachten in je hoofd naar je vingers stromen en schrijf ze op! Een verhaal hoeft niet lang te zijn, als je maar je fantasie gebruikt. Wat je ook kan doen als je niet zoveel inspiratie hebt voor een verhaal is je dagelijkse gang van zaken beschrijven. Laat je vingers woorden maken van wat er de laatste tijd aan gang is en door jouw hoofd spookt. Wie weet dwaal je af in je gedachten en heb je zo een verhaal op papier!


10. Bucketlist


Verzin een Bucketlist voor jezelf. Voor wie niet weet wat een Bucketlist is: een Bucketlist is een lijst van dingen die je voordat je doodgaat nog een keer wil doen. Of gewoon voor je 50e, whatever, je mag het zelf bedenken. 
Ik weet niet hoe met jullie zit, maar ik heb vaak last van verveling in de vakantie. Raar eigenlijk. Dus, als je je verveelt, of het nou met of zonder een vriendin is en of het nou regent of heerlijk weer is; check deze lijst en misschien is je verveling opgelost! 


Wanneer hebben jullie meestal last van verveling?


2 opmerkingen:

  1. Meestal heb ik last van verveling op school, het is daar allemaal zo saai :p. Leuke tips, heb er wat aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een superfijn lijstje! Een bucketlist maken vind ik altijd superleuk als ik me verveel. Gewoon even lekker op een rijtje zetten wat je wilt doen in je verdere toekomst, heerlijk. Liefs, Xx

    BeantwoordenVerwijderen