18-06-2015

Buiten speeldag


Ik fietste laatst met een vriendin naar haar huis en opeens konden we niet verder. De straat was afgezet met rood-wit lint en fietsend mochten we er niet doorheen. Wat was er aan de hand? Dacht ik.

Mijn vriendin wist het natuurlijk al. Zij woont hier al zo lang dat ze inmiddels weet dat het normaal is dat er op één dag in het jaar alles uit de kast wordt gehaald om kleine kinderen een leuke dag te geven. De 'buiten speeldag' heet dat. Nog nooit van gehoord. Serieus, waar ik woon heb ik dat nog NOOIT gezien.

Het deed me denken aan lopen met de fiets aan mijn hand door een meent bij mij in de buurt. Die heet de 'Wandelmeent' en dat nemen ze heel serieus. Als er mensen buiten zetten is het bekende en al heel vaak herhaalde riedeltje: "Dit is de Wandelmeent, zou je af kunnen stappen?" Echt ongelooflijk, niet eens een alsjeblieft! :)

Maar nog even over die buiten speeldag. Ik wist echt niet wat me overkwam toen ik een enorm springkussen zag staan, echt huge was het.


Ongeveer zoals dit springkussen van Frozen. Ik weet niet zeker of het van Frozen was, maar groot was het in ieder geval wel!

Is deze buiten speeldag bij jullie bekend? En zo ja, wordt het bij jou in de straat ook altijd georganiseerd?

1 opmerking:

  1. Buitenspeeldag zegt mij niks, maar wel erg tof dat ze het origineseren!

    BeantwoordenVerwijderen