17-06-2015

Spoiler alarm

De tijd zoefde voorbij, net als het landschap wat ik uit mijn ooghoek constant zag veranderen. Ik keek voor me uit, naar de stoel voor me waar niemand had plaatsgenomen. Gelukkig. Ik houd er niet zo van als er veel mensen om me heen zitten en zeker geen kleine kinderen die alleen maar lijken te kunnen schreeuwen om nog een koekje.

Dat was wel anders toen ik op de heenweg naar de bar liep. Tijdens het lopen verbaasde ik me nog maar eens over de luxe in deze trein. Als elke trein zo zou zijn, zouden veel meer mensen met het OV reizen en dat zorgt voor minder uitstoot van koolstofdioxide wat ervoor zorgt dat het versterkte broeikaseffect verminderd wordt. Ik had een tijdje om me deze dingen te bedenken; de weg naar de bar was langer dan ik dacht. Ik hoorde ze al van ver, de gillende kleutertjes en hun ouders die druk in de weer waren met pakjes drinken en zeiden dat ze eens stil moesten zijn. Ongelukkig voor mij was dat deze bezigheden vlak naast de bar gebeurden.

Ik was weer in het hier en nu. Mijn vader zat een beetje te slapen. Knap vond ik dat. Slapen in een hobbelend vervoersmiddel waar ook nog eens 10 andere personen om je heen zitten? Nee, dat wordt hem niet voor mij. Dus besloot ik mijn boek weer tevoorschijn te halen. Op advies van een vriendin had ik de drie delen van Divergent geleend uit de bibliotheek, speciaal voor deze reis. Ik was op 3/4 van deel 2 en ik zoals elke lezer wel eens heeft meegemaakt kon ik de verleiding om de achterkant van deel 3 te lezen niet weerstaan. Later vervloekte ik mezelf daarom. Wat er gebeurde was namelijk dit:
Ik was nog bezig in deel 2, precies op het punt dat het spannend werd en dat de actie begon. En toen las ik de achterkant van deel 3 en het eerste wat ik dacht was: "NEEEEEE!!!" En daarna: "WAAAAT??" 


Op dat moment was er sprake van het ergste wat er kan gebeuren tijdens het lezen: spoiler alarm! Ik was net op het moment dat de hoofdpersoon allerlei handelingen uit ging voeren en dat er allemaal stomme dingen gebeurde ten opzichte van de hoofdpersoon. En precies dat stond op de achterkant van deel 3. Nadat ik de eerste zin (de spoiler) had gelezen draaide ik het boek snel om, zodat ik de rest niet kon lezen. Ik vond het zo stom! Als je houdt van lezen begrijp je me wel. Als je niet houdt van lezen denk je vast: "Boeie, het is maar een spoiler." Maar in dit boek was dat écht niet leuk. Het was zo spannend en dan wordt het doorbroken door één zin, één zin maar en je weet wat er voor de rest gaat gebeuren, of je kan het in ieder geval bij bedenken. En dat wat er achterop stond was het grootste gevolg voor de hoofdpersoon na die gebeurtenis:( 

Houdt je van lezen en heb je soms ook een "spoiler alarm"? Zet het in de comments!

2 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar, en je hebt dit ook ontzettend leuk beschreven :). Ik heb ook de Divergent serie gelezen, en vraag me niet waarom, maar toen ik net het eerste boek uit had keek ik op bol.com naar het tweede boek, dacht ik. Dus ik de beschrijving lezen, om te kijken waar het over zou gaan, bleek ik naar het derde boek aan het kijken te zijn. Dus ook ik was ook enorm gespoilerd met de Divergent boeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dat moet je bij divergent echt niet hebben! Zo jammer:( Maar de boeken zijn heel erg leuk! Ik heb dit gelukkig niet gehad, maar snap je precies! Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen