14-06-2015

Waarom ik voor handvaardigheid heb gekozen


Met 'I lived' van One Republic op en liggend in mijn warme bedje neem ik voor het eerst sinds acht dagen de tijd om een post te schrijven en het bevalt me om eens niet bezig te zijn met school.


De laatste week ben ik super druk geweest met de toets week, elke dag minimaal 2 uur leren en dan ook nog naar school. De laatste week moest ik ook nog eens een verslag van Aardrijkskunde en een filmpje voor Frans inleveren. Het lekkere weer hielp ook niet echt mee om mijn aandacht erbij te houden.

Kortom, mijn gedachten waren niet echt bij mijn blog die week. Morgen begint de toets week. Dan ben ik elke dag half 12 uit. Uiteraard moet ik dan wel leren, maar ik kan dan wel meer bloggen.

Ik heb ook ineens weer super veel inspiratie voor posts. Ik krijg inspiratie op de raarste plekken die je je maar kan bedenken. Ik ga niet voor mijn laptop zitten en iets bedenken, het komt gewoon in me op. Ik fietste laatst door een straatje naar huis en ik had het ene idee na de andere. Ik moest ergens aan denken wat me weer deed denken aan iets anders waar ik dan weer inspiratie uit haalde. Notities heeft toen echt mijn leven gered, anders had ik het niet allemaal kunnen onthouden.

Maar nog even terug naar school. Ik heb al een maand geleden inmiddels mijn profielkeuze in moeten vullen. Ik weet al heel lang wat ik wil worden, maar alsnog was het lastig om sommige keuzes te maken. Er zijn ook zoveel vakken die je kan kiezen! Vroeger had je gewoon twee pakketten en een aantal vakken die daarbij hoorden. Nu heb je vier profielen en een tal van vakken die je daarbij kunt kiezen. Ik heb uiteindelijk voor N&G (wat tegelijkertijd ook N&T is) met wiskunde B en natuurkunde met handvaardigheid gekozen. Eerst wilde ik voor Spaans kiezen, omdat ik daar later meer aan zou hebben dan handvaardigheid.


Toch ben ik daar niet voor gegaan. Mijn vader zei: "Spaans kan je vergelijken met Frans, en hoe goed kan je nu Frans spreken". Ik moest daar even over nadenken, maar kwam tot de conclusie dat daar wel wat in zat. Verder dan "Je suis Fenna" en "J'habite a Hilversum" kom ik niet. En ik vind handvaardigheid ook echt heel leuk om te doen, lekker met je handen werken, even op een andere manier naar iets kijken en beoordelen.

Ook moest elke leerling uit de 3e klas op gesprek bij de decaan om te praten over je profielkeuze. Door hem ben ik aan het denken gezet over handvaardigheid en Spaans. Vind ik Spaans wel echt leuk? Heb ik er écht meer aan dan bij handvaardigheid? Want, zo legde hij uit. Handvaardigheid is 2 uur praktijk en 1 uur kunstgeschiedenis. Kunstgeschiedenis blijft gewoon voor heel je leven hangen. En het is toch leuk dat als je in een kerkje in Italië komt, je een heel verhaal over wanneer het is gebouwd en welke technieken daarvoor zijn gebruikt kan afsteken? Ook die reden trok mij over de streep tussen Spaans en handvaardigheid.

Zo, ik heb weer eens lekker bijgebabbeld. Dat was ook wel nodig naar 8 dagen Fenna! (Kuch, kuch) Zoals ik eerder al had gezegd heb ik weer super veel ideeën voor nieuwe posts die snel tot uitvoering zullen komen.

Ook wil ik een nieuwe rubriek aankondigen: Would you rather. Ik moest ooit, in de tweede klas, een boek lezen voor Engels met als titel: Would you rather. Daarin vroeg de hoofdpersoon zich constant twee verschillende dingen af. Het lijkt me leuk om dit ook te doen. Iedereen die dat wil kan in de reacties van de posts die online komen een keuze tussen twee dingen plaatsen waar ik dan uit moet kiezen. Elke week behandel ik er eentje en als niemand er een heeft weten te bedenken, verzin ik er zelf een.

Ik post de rubriek in het weekend, en met uitzondering door de weeks. Ik houd nooit zo van vaste post dagen, maar ik vind het fijn dat mijn lezers weten wanneer ze een nieuwe "Would you rather" kunnen verwachten. Waarom ik deze rubriek start? Ik wil graag dat mijn lezers elke week wat meer over mij te weten komen, zodat ze zich een beeld bij mij kunnen vormen. Ik vind het belangrijk dat mijn lezers weten wie ik ben en hoe ik over bepaalde onderwerpen denk. Maar een Would you rather tussen een appel en een peer kan ook!

Vanaf nu gaat de nieuwe rubriek in, dus, weet je een leuke keuze? Zet hem in de comments! Ik verzeker dat ik elke keuze die ik waarneem zal behandelen, ook al zijn het er heel veel. Ik kies er niet eentje uit, ik doe ze allemaal! (behalve natuurlijk bij extreme gevallen, maar dat spreekt voor zich)

Tot de volgende post!

2 opmerkingen:

  1. Leuke blog en ik denk dat je een goede keuze gemaakt hebt! Welk niveau doe je? Ik weet nog dat ik mijn profielkeuze ook best spannend vond, uiteindelijk werd het C&M met frans, duits en aardrijkskunde. Nu zit ik al in 5 vwo en doe volgend jaar al examen in 5 havo! En voor would you rather: hond of kat, nooit meer bloggen en geen blogs lezen of alleen blogs lezen en nooit meer bloggen? Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Ik doe nu VWO en dat ben ik ook van plan te blijven doen voorlopig:) Bedankt voor de would you rather!

      Verwijderen